De bestrijding van het coronavirus heeft uiteraard ook een juridische kant. Via aanwijzingen van de minister van Volksgezondheid en Sport moesten noodverordeningen worden opgesteld, waarin de afgekondigde maatregelen werden vastgelegd. De noodverordeningen zullen binnenkort worden vervangen door ministeriële regelingen op grond van de ‘Coronawet’. De maatregelen stuitten hier en daar ook nog eens op verzet. Tijdens het plenaire gedeelte van Inzicht in Bestuursrecht zullen vier juridische hoofdrolspelers hierop reflecteren en hun ervaringen delen. Rien den Boer (Directeur Wetgeving en Juridische Zaken, ministerie van VWS), Jessica Roon (Sr. Bestuursjurist, gemeente Rotterdam), George Haringhuizen (Sr. Juridisch adviseur, RIVM) en Reimer Veldhuis (Landsadvocaat) gaan onder leiding van Sandra van Heukelom-Verhage (advocaat-partner, Pels Rijcken) met elkaar in gesprek. Voor welke uitdagingen werden zij gesteld? En hoe zijn zij die aangegaan?